5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Franču kūka ar vārīto krēmu un zemenēm

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 120 g
cukurs - 110 g
2 olas
piens - 3 ēd.k.
milti - 2 glāzes
cepamais pulveris - 2 tējk.
šķipsniņa sāls

Krēmam
piens - 410 ml
2 olas
cukurs - 3 ēd.k.
milti - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 2 ēd.k.

zemenes - 200 g

Pagatavošana

Gatavo mīklu.

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Nepārtraucot putot, pievieno olas. Beigās pievieno siltu pienu un labi samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli. Iesijā sviesta masā un samīca mīklu, līdz vairs nelīp pie rokām. Liek uz 20 minūtēm ledusskapī.

Tikmēr pagatavo krēmu.

Uzsilda pienu līdz 90-95°C. 

Olas sakuļ ar cukuru. Pievieno miltus un samaisa viendabīgu masu. 

Tievā strūkliņā lej uzkarsētajā pienā, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi.

Tad pievieno vaniļas cukuru un karsē apmēram 3-4 minūtes, līdz masa sabiezējusi. Gatavo krēmu atdzesē.

Izrullē atdzesēto mīklu.

Ietauko cepamo formu, klāj mīklu un veido maliņas. Pamatu sadursta ar dakšiņu, uzklāj cepampapīru un uzber zirņus vai pupiņas smagumam.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Izcepto biskvītu atdzesē.

Kad izceptais biskvīts atdzesēts, lej virsū krēmu, dekorē ar svaigām zemenēm un pārkaisa ar pūdercukuru. Liek uz stundu ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (10.11.2018)
Skatījumu skaits: 804 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0