Sastāvdaļas
3 olas
cukurs - 1 glāze
cepamais pulveris - 2 tējk.
kefīrs - 1 glāze
vaniļas cukurs - 1 pac.
milti - 2 glāzes
sviests - 100 g
iebiezinātais piens ar cukuru
Pagatavošana
Sviestu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno olas, kefīru, un vēl uzputo.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa mīklu.
Ietauko cepamo formu un lej mīklu.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 30-35 minūtes, līdz virsiņa brūna un mīkla nelīp pie kociņa.
Izcepto kūku atdzesē un pārgriež uz pusēm. Liek vienu biskvīta pusi uz paplātes, smērē iebiezināto pienu un liek virsū otru biskvīta pusi. Pārsmērē kūkas virsu un malas, dekorē pēc patikas. Liek uz 3-4 stundām ledusskapī ievilkties.
Pasniedz ar zemeņu mērci.
Lai labi garšo!
|