5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Iebiezinātā piena torte lielajam lācim

Sastāvdaļas

Mīklai
skābais krējums - 300 g
iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba
cepamais pulveris - 2 tējk.
3 olas
milti - 300 g
kakao pulveris - 2 ēd.k.

Krēmam
sviests - 180 g
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1 kārba
vaniļas cukurs - 1 tējk.

Glazūrai
tumšā šokolāde - 80 g
saldais krējums - 50 ml

Selgas cepumi dekorēšanai

Pagatavošana

Saputo olas. Tad pievieno krējumu, iebiezināto pienu un saputo viendabīgu masu.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā krējuma masā un samaisa mīklu. 

Mīklu sadala divās vienādās daļās. Vienai daļai pievieno kakao un samaisa.

Cep divus biskvītus - vienu gaišo, otru tumšo.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Tāpat cep otru biskvītu.

Izceptos biskvītus atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Pagatavo krēmu.
Iebiezinātajam pienam pievieno vaniļas cukuru, mīkstu sviestu un puto, līdz veidojas viendabīga, krēmīga masa.

Liek uz paplātes tumšo biskvīta ripuli, smērē krēmu un liek virsū gaišo biskvītu. Smērē krēmu un liek tumšo biskvīta ripuli. Smērē krēmu un liek gaišo biskvītu. Malas pārsmērē atlikušo krēmu.

Pagatavo glazūru.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un karsē, līdz veidojas viendabīga masa. Nedaudz padzesē un pārlej torti. Smalki sadrupina ''Selgas'' cepumus un pārkaisa torti. Liek uz pāris stundām ledusskapī ievilkties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (08.10.2018)
Skatījumu skaits: 694 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0