Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam ciedru rieksti un pūdercukrs dekorēšanai Pagatavošana Miltus sajauc ar cukuru, cepamo pulveri, sāli. Pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno vienu olu, vienu olas dzeltenumu, sarīvētu citrona miziņu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 40 minūtēm ledusskapī. Tikmēr pagatavo krēmu. Katliņā lej pienu, pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru, sarīvētu citrona miziņu un labi samaisa. Iesijā miltus, samaisa un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezējusi. Gatavo krēmu atdzesē, ik pa laiciņam apmaisot. Cepamajā formā klāj cepampapīru. Izrullē 2/3 mīklas, klāj cepamajā formā, veido maliņas. Lej virsū krēmu un uzrīvē atlikušo mīklu. Pārbārsta ar ciedru riekstiem. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē, tad izceļ no cepamās formas un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 667 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |