5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Jāņu dienas torte ar iebiezinātā piena krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 100 g
cukurs - 120 g
skābais krējums - 1 glāze
vaniļas cukurs - 1 paciņa
kakao - 2 ēd.k.
milti - 2½ glāzes
cepamais pulveris - 1½ tējk.

Krēmam
skābais krējums (20%) - 600 g
vārītais iebiezinātais piens ar cukuru - 1½ kārbas
valrieksti - 1 glāze
brendijs - 2 ēd.k.

Glazūrai
kakao - 3 ēd.k.
cukurs - 3 ēd.k.
saldais krējums - 3 ēd.k.

Pagatavošana

Sākumā pagatavo krēmu.

Vārītajam iebiezinātajam pienam pievieno krējumu, brendiju un labi samaisa ar putojamo slotiņu. Nevajadzētu putot ar mikseri, tad krēms sanāks šķidrāks. Kamēr cep biskvītus, krēmu liek ledusskapī sastīvēt.

Pagatavo mīklu.

Mīkstam sviestam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Tad pievieno krējumu un vēlreiz saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā sviesta masā un samīca mīklu.

Mīklu sadala divās daļās. Vienai mīklas daļai pievieno kakao un samīca.

Gan gaišo, gan tumšo mīklu sadala divās daļās, tā, lai sanāk četri biskvīti.

Izrullē katru mīklas daļu. Plātī klāj cepampapīru, liek izrullēto mīklu un sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un katru cep 180°C apmēram 8-10 minūtes.

Izceptos biskvītus atdzesē.

Kad biskvīti pilnībā atdzisuši, liek uz paplātes biskvītu, smērē krēmu un pārkaisa ar apgrauzdētiem un sasmalcinātiem valriekstiem. Liek virsū otru biskvītu un atkal smērē krēmu un pārkaisa ar riekstiem. Un tā, līdz saliktas visas kārtas.

Pagatavo glazūru.

Katliņā lej krējumu, pievieno cukuru, kakao un karsē uz mazas uguns, līdz cukurs izkusis un veidojas viendabīga masa. 

Pārlej torti ar kakao glazūru un liek uz 12 stundām ledusskapī ievilkties. 

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (12.06.2021)
Skatījumu skaits: 395 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0