Sastāvdaļas
Biskvītam
cukurs - 90 g
olas - 8 gab.
milti - 80 g
šķipsniņa sāls
Krēmam
1 ola
sviests - 60 g
zemenes - 500 g
cukurs - 60 g
pūdercukurs - 1 ēd.k.
kukurūzas ciete - 3 ēd.k.
saldais krējums 35% - 200 ml.
vaniļas cukurs - 1 pac.
Pagatavošana
Gatavo biskvītu.
Olu dzeltenumiem pievieno vaniļas cukuru un saputo.
Izkausē sviestu, padzesē, lai nebūtu karsts, pielej olu masai un samaisa.
Iesijā miltus un samaisa.
Olu baltumiem pievieno 90 g. cukura, šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā.
Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 35-40 minūtes.
Izcepto biskvītu nedaudz padzesē, izņem no formas un pārgriež uz pusēm.
Gatavo krēmu.
Zemenēm pievieno cukuru (60 g.) un sablendē. Pievieno olu, cieti, samaisa un vāra uz lēnas uguns līdz masa sarecē. Noņem no uguns un pilnībā atdzesē.
Saputo saldo krējumu un pūdercukuru, pievieno zemeņu krēmam, maisa, līdz veidojas viendabīga masa.
Ņem biskvītu, pārsmērē ar zemeņu krēmu, liek virsū otro biskvīta pusi un pārsmērē ar zemeņu krēmu.
Dekorē ar svaigām zemenēm un putukrējumu.
Lai labi garšo!
|