5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Kārtainā mini torte tējošanai

Sastāvdaļas

kārtainā mīkla - 1 iepakojums
sviests - 100 g
iebiezināts piens ar cukuru - ½ kārba
citrona miziņa no ½ citrona
valrieksti dekorēšanai

Pagatavošana

Kārtaino mīklu izrullē un sagriež tā, lai veidojas 8 vienādas mīklas plāksnes.

Plātī klāj cepamo papīru, kārto mīklas plāksnes, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes līdz zeltaini brūnas.

Tikmēr pagatavojam krēmu.

Uz smalkās rīves sarīvē citrona miziņu, pievieno mīkstu sviestu, iebiezināto pienu un saputo.

Liek uz paplātes izcepto biskvītu un smērē krēmu. Liek nākošo biskvītu un atkal smērē krēmu. Tā, līdz saliktas visas kārtas.

Virsējo kārtu pagaidām nesmērē ar krēmu. Uzliek smagumu, lai piespiež un liek uz stundu ledusskapī.
Kad torte sapresējusies un atdzisusi, smērē ar atlikušo krēmu virsu un malas. Dekorē ar valriekstiem un liek uz 2 stundām ledusskapī, lai ievelkas.

Gatavo torti griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (06.02.2021)
Skatījumu skaits: 397 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0