5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Kārtainā Ziemassvētku torte

Sastāvdaļas

milti - 400 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
vaniļas cukurs - 3 pac.
saldais krējums - 1 l
sviests - 280 g
pūdercukurs - 175 g
plūmju vai dzērveņu džems

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. 250 g miltu sajauc ar cepamo pulveri, pievieno 500 ml saldā krējuma, 150 g gabaliņos sagriezta sviesta un samīca mīklu. Ja nepieciešams pievieno vēl nedaudz miltu. Liek mīklu uz 20 minūtēm ledusskapī.

Pagatavo mīklas drupačas. Atlikušajiem miltiem pievieno 130 g gabaliņos sagriezta, auksta sviesta, vienu paciņu vaniļas cukura, 75 g pūdercukura un saberž mīklas drupačas.

Izņem no ledusskapja mīklu, sadala četrās daļās un katru daļu izrullē. Ietauko cepamo formu (28 cm), klāj izrullētas mīklas plāksni, sadursta ar dakšiņu un vienmērīgi pārkaisa ar mīklas drupačām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 15 minūtes. Tāpat cep pārējos biskvītus. Vienu biskvītu, vēl siltu, ar nazi sagriež 12 daļas, 

Atlikušajam saldajam krējumam pievieno vienu paciņu vaniļas cukura, 100 g pūdercukura un saputo stingrās putās. 

Liek uz paplātes vienu atdzesētu biskvītu, smērē džemu, pārsmērē ar putukrējumu un liek virsū otru biskvītu. Smērē džemu, putukrējumu un virsū biskvītu. Tā, līdz saliktas visas kārtas. Pašā virsū liek 12 daļās sagriezto biskvītu. Beigās pārkaisa ar pūdercukuru un šķipsniņu kanēļa. Liek uz pāris stundām ledusskapī.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (14.12.2020)
Skatījumu skaits: 400 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0