Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Smilšu mīklai Bezē kārtai Kokosriekstu biskvītam Krēmam Glazūrai aprikožu džems Pagatavošana Pagatavo smilšu mīklu. Miltus sajauc ar cukuru un cepamo pulveri, pievieno sviestu un saberž drupačās. Pievieno olu dzeltenumus, krējumu un samīca mīklu. Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu klāj cepamajā formā un pārsmērē ar plānu kārtiņu aprižu džema. Diviem olu baltumiem pievieno 50 g cukura un saputo stingrās putās. Tad pievieno 50 g kokosriekstu skaidiņas un samaisa. Klāj uz džema kārtas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 15-20 minūtes. Izceptos biskvītus atdzesē. Cep kokosriekstu biskvītu. 3 olu baltumus saputo ar 100 g cukura. Kokosriekstu skaidiņas samaisa ar vienu ēdamkaroti kartupeļu cietes un iemaisa saputotajos olu baltumos. Plātī klāj cepampapīru, liek mīklu un cep 180°C apmēram 30 minūtes. Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Pievieno 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes un samaisa. Uzkarsē pienu un tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej olu masu. Karsē karstā ūdens peldē, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē. Saputo sviestu un iemaisa atdzesētajā masā. Liekam kopā torti. Liek uz paplātes smilšu mīklas biskvītu un pārsmērē ar krēmu. Liek virsū kokosriekstu biskvītu un pārsmērē ar krēmu. Tad liek smilšu mīklas biskvītu, bet ar bezē uz leju. Karstā ūdens peldē izkausē balto šokolādi, pievieno sviestu un samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Pārsmērē tortes virsu, dekorē ar marmelādes gabaliņiem un liek ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 626 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |