Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam Pagatavošana Liek katliņā medu, pievieno sodu un samaisa. Medus sāk putot un paliek gaišāks. Liek uz uguns un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz masa karamelizējas. Uzmanīgi, nepārkarsējiet, lai masa nepiedeg un nepaliek rūgta. Nedaudz padzesē. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno olas un turpina putošanu līdz veidojas viendabīga masa. Pieber vienu glāzi miltu un samaisa. Pakāpeniski mīklā ieputo medus masu, iesijā atlikušos miltus, kanēli un sajauc mīklu. Plātī klāj cepampapīru, ietauko un klāj mīklu, izlīdzinot apmēram 4-5 cm biezā slānī. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 10-12 minūtes, līdz biskvīts zeltaini brūns. Izcepto biskvītu atdzesē un sagriež vēlamās formas plāksnēs un aplīdzina malas. Atgriezumus apgrauzdē cepeškrāsnī, atdzesē un sasmalcina, ne pārāk smalki. Pagatavo krēmu. Cieti sajauc ar ½ glāzi cukura, pievieno olas un saputo. Katliņā lej pienu, pievieno atlikušo cukuru un uzvāra. Nepārtraukti maisot, tievā strūkliņā katliņā lej olu masu un karsē uz nelielas uguns, līdz sabiezē. Tad saputo putukrējumu, pievieno atdzesētajam krēmam un samaisa. Liek uz paplātes vienu biskvīta plāksni, bagātīgi smērē krēmu, liek virsū otru biskvītu un atkal smērē krēmu. Tā, līdz saliktas visas kārtas. Ar atlikušo krēmu smērē tortes virsu un malas, pārkaisa ar biskvīta drupačām un liek vismaz uz 12 stundām ledusskapī ievilkties. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 840 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |