5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Krējuma kūka

Sastāvdaļas

Gaišajam biskvītam
skābais krējums - 250 g
cukurs - 150 g
2 olas
soda - 1 tējk.
milti - 250 g

Tumšajam biskvītam
skābais krējums - 250 g
cukurs - 150 g
2 olas
soda - 1 tējk.
milti - 200 g
kakao pulveris - 50 g

Krēmam
skābais krējums - 1 glāze
cukurs - 1 glāze

Kakao glazūra
sviests - 50 g
kakao pulveris - 2 ēd.k.
saldais krējums - 2 ēd.k.
cukurs - 4 ēd.k.

Pagatavošana

Cep gaišo biskvītu.

Krējumam pievieno olas, cukuru un labi saputo.

Miltus sajauc ar sodu, iesijā krējuma masā un samaisa mīklu.

Lej mīklu ietaukotā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200ºC apmēram 25-30 minūtes.

Cep tumšo biskvītu.

Krējumam pievieno olas, cukuru un labi saputo.

Miltus sajauc ar sodu un kakao, iesijā krējuma masā un samaisa mīklu.

Lej mīklu ietaukotā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200ºC apmēram 25-30 minūtes.

Izceptos biskvītus atdzesē, pārgriež uz pusēm

Pagatavo krēmu - krējumam pievieno cukuru un saputo krēmīgu masu.

Liek uz paplātes tumšo biskvīta ripuli, pārsmērē ar krēmu un liek virsū gaišo biskvītu. Pārsmērē ar krēmu un liek virsū tumšo biskvīta ripuli. Pārsmērē ar krēmu, liek virsū gaišo biskvītu un pārsmērē ar atlikušo krēmu.

Pagatavo glazūru.

Liek katliņā sviestu, pievieno saldo krējumu, cukuru, kakao un, nepārtraukti maisot, karsē uz mazas uguns, līdz masa sabiezē.

Glazūru nedaudz padzesē un pārlej torti. Liek torti uz 4 stumdām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (19.02.2018)
Skatījumu skaits: 1094 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0