Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam šokolāde dekorēšanai Pagatavošana Atdala olu baltumus un saputo stingrās putās. Tad, pa vienai ēdamkarotei pievieno cukuru un turpina putot, līdz veidojas balta, bieza masa. Olu dzeltenumus nedaudz sakuļ ar vaniļas cukuru un, nepārtraucot putot, pa vienai ēdamkarotei pievieno olu baltumiem, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pakāpeniski iesijā miltus un lēnām iecilā olu masā. Svarīgi miltus tieši iecilāt, nevis maisīt, lai mīkla sanāktu gaisīga. Ietauko cepamo formu un lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20-25 minūtes. Cepot biskvīta apjoms pacelsies 2-3 reizes. Lai biskvīts nesaplaktu, cepšanas laikā neveriet vaļā cepeškrāsns durtiņas!!! Izcepto biskvītu 5-10 minūtes atdzesē cepamajā formā, tad izceļ no formas un ļauj 3-4 stundas lēnām atdzist. Pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus nedaudz sakuļ ar ūdeni. Tad pievieno iebiezināto pienu un labi samaisa. Liek uz nelielas uguns vai karstā ūdens peldē un karsē, līdz masa sabiezē. Masu atdzesē. Sviestu saputo ar vaniļas cukuru, pakāpeniski pievieno atdzesētajai iebiezinātā piena masai saputo viendabīgu krēmu. Atdzesēto biskvītu sagriež trīs daļās. Liek uz paplātes vienu biskvīta ripuli, smērē krēmu, liek virsū otru biskvītu. Pārsmērē ar krēmu un liek virsū trešo biskvīta ripuli. Tortes virsu un malas pārsmērē var atlikušo krēmu un dekorē ar šokolādi. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 951 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |