5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Krēma torte ''Parīzes kokteilis''

Sastāvdaļas

Mīklai
medus - 3 ēd.k.
cukurs - 150 g
augu eļļa - 3 ēd.k.
silts ūdens - 180 ml
milti - 500 g
soda - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Krēmam
sviests - 250 g
piens - 600 ml
3 olas
cukurs - 1 glāze
milti - 1 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
lazdu rieksti - 100 g

Pagatavošana

Ber katliņā cukuru, pievieno medu, eļļu, ūdeni, samaisa un karsē uz nelielas uguns. Tiklīdz masa sāk vārīties, miltus sajauc ar sodu, ber katliņā un maisa, līdz veidojas gluda masa un nelīp vairs pie pie katliņa malām (~1-2 min.). Noņem no uguns un atdzesē mīklu.

Sadala mīklu 6-7 daļās un izlullē plānas plāksnes.

Plātī klāj cepampapīru, liek izrullēto mīklas plāksni un cep 180°C zeltaini brūnu. Tāpat izcep pārējos biskvītus.

Pagatavo krēmu.

Olas saberž ar cukuru, pievieno miltus un samaisa.

Pielej pienu, liek uz nelielas uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz masa sabiezē. Noņem no uguns un atdzesē.

Kad krēma masa padzisusi, pievieno sviestu, sasmalcinātus riekstus, vaniļas cukuru un saputo ar mikseri.

Liek uz paplātes vienu biskvītu, smērē krēmu un liek virsū nākamo biskvītu. Smērē atkal krēmu un liek virsū biskvītu. Tā, līdz saliktas visas kārtas. Ar atlikušo krēmu pārsmērē tortes virsu un malas. Liek uz vairākām stundām ledusskapī ievilkties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (10.03.2019)
Skatījumu skaits: 481 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0