Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Šokolādes mīklai Gaišajai mīklai Bezē Krējuma krēmam Sviesta krēmam Glazūrai Pagatavošana Pagatavo šokolādes mīklu. Olas saputo ar cukuru, pievieno krējumu, izkausētu sviestu un samaisa. Miltus sajauc ar kakao, cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa mīklu. Lej mīklu cepamajā formā (26 cm), liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Pagatavo gaišo mīklu. Sviestam pievieno miltus un saberž drupačās. Tad pievieno 2 olu dzeltenumus, 2 ēdamkarotes krējuma un samīca mīklu. 2 olu baltumiem pievieno cukuru un saputo stingrās putās. Gaišo mīklu sadala 4 daļās. Katru mīklas daļu izrullē, klāj virsū saputoto olu baltumu kārtu un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem. Katru biskvīta ripuli liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20 minūtes. Pagatavo krējuma krēmu. Skābajam krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un labi saputo. Pagatavo sviesta krēmu. Sviestam pievieno iebiezināto pienu ar cukuru un saputo viendabīgu masu. Liek uz paplātes vienu šokolādes biskvītu un pārsmērē ar krējuma krēmu. Liek virsū gaišo biskvītu un pārsmērē ar sviesta krēmu. Liek virsū otru gaišā biskvīta ripuli un pārsmērē ar krējuma krēmu. Liek virsū trešo gaišo biskvītu un pārsmērē ar sviesta krēmu. Liek virsū ceturto gaišā biskvīta ripuli ar bezē uz leju un pārsmērē ar krējuma krēmu. Liek virsū šokolādes biskvītu un pārsmērē tortes virsu un malas ar atlikušo krējuma krēmu. Pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem. Pagatavo šokolādes glazūru. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno sasmalcinātu šokolādi un karsē karstā ūdens peldē, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Šokolādes glazūru nedaudz padzesē un pārlej torti. Liek uz pāris stundām ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 619 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |