Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam Banānu želeja Pagatavošana Pagatavojam biskvītu. Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno sviestu un izkausē karstā ūdens peldē. Nedaudz atdzesē. Atdala olu dzeltenumus, pievieno cukuru, sāli, 4 ēdamkarotes silta ūdens un saputo. Pievieno izkausēto šokolādi un samaisa. Miltiem pievieno kartupeļu cieti, cepamo pulveri un sajauc. Pievieno olu masai un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, lej mīklu un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 25-30 minūtes. Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Pagatavo krēmu. Želatīnam uzlej 100 ml ūdens un uzbriedina. Nomizo banānus, pievieno cukuru, citronu sulu un sablendē. Uzbriedināto želatīnu izkausē karstā ūdens peldē un iemaisa banānu biezenī. Saldo krējumu saputo, pievieno banānu masai un samaisa viendabīgā masā. Tortes formā ar noņemamām malām liek biskvītu, klāj virsū pusi krēma un liek otru biskvītu. Smērē atlikušo krēmu un liek uz 4 stundām ledusskapī sastīvēt. Kad torte sastīvējusi, pagatavo želeju dekorēšanai. Katliņā lej ūdeni, banānu sulu, želejas pulveri un uzvāra želeju. Banānus sagriež ripiņās, kārto uz tortes un bagātīgi pārlej ar želeju (lai banāni nepaliek melni). Liek ledusskapī, līdz želeja sastīvējusi. Noņem tortes formas gredzenu, dekorē ar piparmētru lapiņām, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 319 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |