Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam un virskārtai Pagatavošana Miltus ieber bļodā, vidū iespiež iedobi. Iedrupina tajā raugu, apkaisa ar 1 tējkarotēm cukura, sajauc ar 5 ēd.k. piena un miltiem. Ļauj 15 minūtes rūgt. Pievieno atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, atlikušo pienu, olas un sviestu. Ar miksera mīklas jaucēju mīca, līdz mīkla atdalās no bļodas malām. Pārsedz un atstāj apmēram 45 minūtes vēlreiz uzrūgt. Kūkas virskārtai izkausē sviestu, pievieno 175 g cukura un mandeļu skaidiņas, patstāvīgi maisot, karamelizē. Piemaisa klāt 200 g saldā krējuma un atdzesē. Pildījumam pagatavo pudiņu no piena, 4 ēd.k. cukura un pudiņa pulvera, kā norādīts uz iesaiņojuma. Maisot atdzesē. Plāti ieziež ar taukvielām vai izklāj ar cepamo papīru. Mīklu izveltnē uz plāts un ļauj tai vēl uzrūgt. Mandeļu masu uzsmērē uz mīklas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-40 minūtes. Pēc tam atstāj, lai atdziest. Horizontāli pārgriež uz pusēm. Atlikušo saldo krējumu saputo stingrās putās un iemaisa aukstajā pudiņā. Uzziež uz kūkas apakšējās plāksnes, pāri lieciet augšējo plāksni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 436 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |