Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Biskvītam (2 gab.) Krēmam dzērveņu ievārījums Pagatavošana Cep divus biskvītus. Atdala piecus olu dzeltenumus, pievieno cukuru, vienu tējkaroti vaniļas cukura un saputo. Iesijā piecas ēdamkarotes miltus un labi samaisa. Piecus olu baltumus saputo stingrās putās un lēnām iecilā mīklā. Cepamās formas apakšā klāj cepampapīru, malas ietauko un pārkaisa ar miltiem, lai izceptais biskvīts nepieliptu. Lej mīklu formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 25-30 minūtes. Lai biskvīts nesaplaktu, cepšanās laikā nevirini cepeškrāsns durvis. Biskvīta gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Tieši tāpat cep otru biskvītu. Pagatavo krēmu. Katliņā ar biezu dibenu lej ¾ no receptē paredzētā piena un karsē uz nelielas uguns. Atdala olu dzeltenumus, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, ierīvē citrona miziņu, samaisa. Tad masai pievieno miltus un kartupeļu cieti, lej atlikušo pienu un samaisa. Veidojas pankūku mīklai līdzīga masa. Tiklīdz piens katliņā uzkarsis, nepārtraukti maisot, lēnām lej olu masu. Turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz masa sabiezējusi. Tiklīdz masa sāk biezēt, maisa arvien intensīvāk, lai neveidotos kunkuļi. Krēmu vāra līdz pirmajiem burbuļiem. Sabiezējušo masu noņem no uguns, nedaudz padzesē, pievieno sviestu un labi samaisa, lai veidojas viendabīgs krēms. Apmēram 120 g krēma pievieno 1½ ēdamkaroti kakao pulvera un samaisa. Krēmu pilnībā atdzesē. Liek kopā torti. Uz biskvīta pirmās kārtas smērē gaišo krēmu, liek virsū otru biskvīta ripuli, pārsmērē ar ievārījumu un liek virsū nākamo biskvītu. Tad atkal smērē gaišo krēmu un liek virsū biskvīta ripuli. Tortes malas un virsu smērē ar gaišo krēmu, malas pārkaisa ar biskvīta drupačām. Torti dekorē ar tumšā un gaišā krēma puķītēm, sarīvētas šokolādes skaidiņām un riekstiem. Liek uz pāris stundām vēsumā sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 3778 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |