Sastāvdaļas
1 glāze medus
1 glāze cukura
4 olas
2 tējk. sodas
3 glāzes miltu
40 notīrītu valriekstu kodolu
augu eļļa
Krēmam
0, 75 glāzes cukura
400 g krējuma.
Pagatavošana
Riekstus sakapā ar nazi, nelielu daļu atliek tortes sānu rotāšanai.
Bļodā saputo medu, cukuru un olas, pievieno sodu, riekstus, iesijā miltus un visu kopā rūpīgi samaisa. Bļodu ar mīklu pārsedz ar pārtikas plēvi un atstāj siltā vietā uz 3 – 4 stundām.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200° C.
No cepamā papīra izgriež 3 apļus. Uz 3 cepamām plātīm uzklāj cepamo papīru, kuru pārziež ar augu eļļu. Mīklu uz cepamā papīra uzklāj ļoti plānā kārtā (vienmērīgi izlīdzina ar mazu mīklas rullīti vai ar karotes ārējo virsmu). Katru ripu cep 7 minūtes.
Saputo krējumu ar cukuru.
Ar krēmu noziež katru ripu. Tortes ripas saliek kopā.
Tortes virsu un malas pārziež ar krēmu un pārkaisa ar sakapātiem riekstiem.
Lai labi garšo!
|