5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Medus kūka ar vārītā iebiezinātā piena krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai 
2 olas
sviests - 150 g
medus - 3 ēd.k.
cukurs - 1 glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
milti - 3 glāzes

Krēmam
vārītais iebiezinātais krēms ar cukuru - 1 kārba
saldais krējums - 600 ml
želatīns - 15 g

Putukrējums un pūdercukurs garnēšanai

Pagatavošana

Olām pievieno cukuru, medu un saputo. Pievieno izkausētu sviestu un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samīca mīklu.

Mīklu sadala četrās daļās un izrullē. Plātī klāj cepampapīru, liek mīklas ripu un cep 180°C apmēram 7 minūtes, līdz zeltaini brūns. Tāpat cep pārējos biskvītus.

Izceptos biskvītus atdzesē un aplīdzina malas. Biskvīta atgriezumus sasmalcina un atstāj tortes dekorēšanai.

Pagatavo krēmu.

Želatīnam uzlej 50 ml auksta ūdens un ļauj uzbriest. 

Iebiezinātajam pienam pievieno saldo krējumu un saputo.

Karstā ūdens peldē izkausē uzbriedināto želatīnu un, turpinot putot, lēnām pievieno krēmam. Ļauj krēmam nedaudz sastingt.

Liek uz paplātes biskvīta ripu un smērē krēmu, Liek virsū otru biskvītu un atkal smērē krēmu. Tā, līdz saliktas visas kārtas. Ar atlikušo krēmu smērē tortes virsu un malas. 

Tortes malas pārbārsta ar biskvīta drupačām, virsu pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar putukrējumu. liek uz 8 stundām ledusskapī sastīvēt un ''ievilkties''.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (08.12.2018)
Skatījumu skaits: 1454 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0