Sastāvdaļas
medus - ½ glāze
soda - 1 tējk.
cukurs - 200 g
sviests - 100 g
2 olas
4 glāzes milti - 4 glāzes
Pildījumam:
400 ml. saldā krējuma
400 ml. skābā krējuma
250 gr cukura
Pagatavošana
Medu izkausē karstā ūdens peldē, pievieno sodu, kad sāk putoties pievieno sviestu, cukuru un maisa līdz sāk brūnēt. Noņem no uguns, ļauj nedaudz atdzist.
Tad pievieno 2 olas, samaisa, iesijā miltus, kārtīgi izmaisa.
Saveļ piecas vienāda lieluma bumbiņas, ļauj tām nedaudz atpūsties, un tad katru izrullē, liek uz plāts.
Cep 200°C apmēram 5 minūtes.
Abus krējumus saputo kopā ar cukuru.
Tad liek vienu gatavo ripu un pārklāj ar sagatavoto krēmu. Tāpat liek pārējās biskvīta ripas un beigās apber ar sablendētām biskvīta drupačām.
Lai labi garšo!
|