5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Medus torte ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

Mīkla
milti - 500 g
valrieksti - 15 gab.
soda - 2 tējk.
medus - 5 ēd.k.
cukurs - 300 g
6 olas
Krēmam
saldais krējums - 250 ml
skābais krējums - 250 ml
pūdercukurs - 300 g

Dekorēšanai
tumšā šokolāde 
baltā šokolāde
sviests

Pagatavošana
 
Olām pievieno cukuru un saputo.

Pievieno sodu, medu un vēlreiz saputo.

Riekstus samaļ gaļas mašīnā vai sablendē. Pievieno mīklai un samaisa.

Pakāpeniski iesijā miltus un ar mikseri sajauc mīklu.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej ¼ daļu mīklas un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes.

Tā izcep visus četrus biskvītus, atdzesē un noņem cepampapīru.

Pagatavo krēmu.

Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru, skābo krējumu un puto, līdz veidojas krēmīga, viendabīga masa.

Atdzesētajiem biskvītiem aplīdzina malas. Liek uz paplātes vienu biskvītu, smērē krēmu, liek virsū otru biskvītu, atkal smērē krēmu un tā līdz saliktas visas kārtas. 

Smērē krēmu uz tortes malām, biskvīta atgriezumus smalki sasmalcina un apkaisa malas.

Baltajai šokolādei pievieno nelielu gabaliņu sviesta un karsē karstā ūdens masā, līdz veidojas viendabīga masa. Pārlej torti un ar koka irbulīti veido rūtiņas.

Tad karstā ūdens peldē izkausē tumšo šokolādi un dekorē torti.

Tortei ļauj ievilkties vismaz 8 stundas.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (22.09.2020)
Skatījumu skaits: 518 | Atslēgvārdi: Krēma tortes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0