Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas medus prjaņiki - 1 kg Pagatavošana Katru prjaņiku pārgriež uz pusēm un tad katru pusīti sagriež četrās daļās. Pāris gabaliņus sadrupina un atstāj tortes dekorēšanai. Pagatavo krēmu. Krējumam pievieno vārīto iebiezināto pienu un samaisa ar putojamo slotiņu vai vienkārši ar karoti. Nevajadzētu putot ar mikseri, jo tad krēms kļūs pārāk šķidrs. Lej krēmu uz sagrieztajiem prjaņikiem un visu kārtīgi samaisa, lai katrs gabaliņš pārklātos ar krēmu. Valriekstus nedaudz apgrauzdē un veidojam torti. Liek uz šķīvja vai paplātes kārtu prjaņiku, pārkaisa ar valriekstiem un ogām vai ievārījumu. Liek nākošo kārtu un atkal riekstus un ogas. Katras nākošās kārtas diametru veido nedaudz mazāku, lai veidojas tāds kā skudru pūznis. Tā, līdz saliktas visas kārtas. Ogas vai ievārījumu var likt dažādas, kas nu kuram labāk garšo. Beigās visu pārkaisa ar prjaņiku drupačām un liek uz 4-5 stundām ledusskapī ievilkties. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 911 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |