5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Riekstu kūka ''Saldā fantāzija''

Sastāvdaļas
 
Mīklai
sviests - 200 g
krējums - 200 g
cukurs - 200 g
2 olas
milti - 2 glāzes
soda - 1 tējk.
 
Krēmam
vārīts iebiezināts piens ar cukuru - 500 g
sviests - 100 g
rieksti - 100 g
tumšā šokolāde - 30 g
 
Pagatavošana
 
Pagatavo mīklu.
 
Olām pievieno cukuru un saputo.
 
Pievieno mīkstu sviestu, krējumu un saputo.
 
Pievieno miltus, sodu, samīca mīklu un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.
 
Tad mīklu sadala trīs daļās un izrullē plānas taisnstūra plāksnes. Nekas, ja plāksnes nesanāk pilnīgi vienādas. Beigās malas varēs aplīdzināt un biskvīta drupačas izmantot dekorēšanai.
 
Katru mīklas plāksni liek uz plāts un sadursta ar dakšiņu.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20 minūtes.
 
Izceptos biskvītus atdzesē, liek vienu uz otra un nolīdzina malas. 
 
Atgriezumus liek uz 10 minūtēm cepeškrāsnī, lai vēl kārtīgi sakalt. Tad atdzesē un sasmalcina ar nazi.
 
Pagatavo krēmu.
 
Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē, pievieno mīkstu sviestu, iebiezināto pienu un rūpīgi samaisa.
 
Zemesriekstus noņem miziņas, sasmalcina ar mīklas rulli. Pievieno krēmam un samaisa.
 
Liek biskvītu, smērē krēmu, tad atkal biskvītu un krēmu. Liek virsū trešo biskvītu un malas un virsu pārsmērē ar atlikušo krēmu. Pārkaisa ar biskvīta drupačām un rīvētu šokolādi.
 
Liek uz trīs stundām ledusskapī ievilkties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (30.09.2019)
Skatījumu skaits: 567 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0