5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Riekstu kūka ar ''Gotiņām''

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 200 g
sviests - 125 g
cukurs - 3 ēd.k.
šķipsniņa sāls
cepamais pulveris - 1 tējk.
 
Pildījumam
konfektes ''Gotiņa'' - 200 g
valrieksti - 200 g
sviests - 200 g
saldais krējums - 400 ml
šķīstošā kafija - 2 tējk.
 
Pagatavošana
 
 
Ar nazi sagriež aukstu sviestu, pievieno cukuru, sāli, miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu. Liek uz stundu ledusskapī.
Kad mīkla atdzesēta, klāj cepamajā formā, veido maliņas un mīklas pamatu sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes. 

Riekstus uz pannas nedaudz apgrauzdē, mazliet sasmalcina (saujiņu atstāj veselus dekorēšanai).
 
''Gotiņas'' sasmalcina. Katliņā uzkarsē saldo krējumu, pievieno sviestu, konfektes un šķīstošo kafiju, visu vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, beigās pievieno riekstus.
 
Izceptajā smilšu mīklas pamatnē pilda savārīto masu, dekorē ar riekstiem, atdzesē un liek ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (24.11.2020)
Skatījumu skaits: 457 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0