5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Riekstu torte ar vārīto kafijas krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 50 g
cukurs - 1 glāze
2 olas
skābais krējums - 200 ml
soda - 1 tējk.
sasmalcināti valrieksti - 1 glāze
milti - 1 glāze

Krēmam
piens - 500 ml
cukurs - 100 g
3 olu dzeltenumi
milti - 3 ēd.k.
šķīstošā kafija - 2 tējk.

Dekorēšanai 
tumšā šokolāde
saldais krējums
kakao
cukurs

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo.

Pievieno 2 olas un vēlreiz saputo.

Tad pievieno krējumu, sodu, valriekstus un samaisa.

Beigās iesijā miltus un sajauc mīklu.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un lej mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes.

Tikmēr pagatavo krēmu.

Katliņā lej pienu un karsē uz nelielas uguns.

Olu dzeltenumiem pievieno cukuru samaisa. Pievieno 3 ēdamkarotes auksta piena, 3 ēdamkarotes miltu un labi samaisa, lai nebūtu kunkuļu.

Tiklīdz piens sāk vārīties, nepārtraukti maisot, lēnām lej katliņā olu masu un karsē uz nelielas uguns apmēram 5-7 minūtes līdz masa sabiezējusi. Pieber šķīstošo kafiju un samaisa. Liek katliņu aukstā ūdens peldē dzesēties.

Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Liek uz paplātes vienu biskvīta ripu, smērē krēmu un liek virsū otru biskvītu. Ar atlikušo krēmu pārsmērē torti.

Saputo putukrējumu. Pusei putukrējuma pievieno kakao, liek konditorejas maisiņā un dekorē torti.
Tortes viduci pārkaisa ar sarīvētu šokolādi. Liek uz pāris stundām ledusskapī ievilkties.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (04.01.2021)
Skatījumu skaits: 124 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0