5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Torte ''Napoleons'' no kārtainās mīklas

Sastāvdaļas

Kārtainā mīkla 1500 g
Piens - 1200 ml
Olu dzeltenumi - 5 gab.
Cukurs - 400 g
Vaniļas cukurs - 1 tējk.
Milti - 250 g
Konjaks - 10 ml
Grieķu rieksti  - 110 g

Pagatavošana

Atsaldē kārtaino mīklu. 

Gatavo krēmu.
Katliņā uzvāra pienu. 

Ņem 150 g miltus, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, 5 olu dzeltenumus un saputo. Pielej konjaku un samaisa. Iegūto masu lej uzkarsētajā pienā, samaisa un liek vārīties uz lēnas uguns.

Nepārtraukti maisot, vāra līdz krēms sabiezē. Noņem no uguns un atdzesē.

Uzkaisa uz galda miltus, ņem kārtaino mīklu un katru plāksni izrullē nedaudz plānāku, kā tā ir iesaiņojumā, liek uz plāts, sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200°С gaiši brūnu.

Tā izcep 5 plāksnes, atdzesē un katru pārgriež uz pusēm.

Liek pirmo plāksni, smērē ar krēmu, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem, liek virsū nākamo plāksni, smērē krēmu, un tā, kamēr saliktas visas plāksnes. 

Smērē ar krēmu virsējo kārtu un ar nazi nolīdzina tortes malas.

Smērē ar krēmu tortes malas.

Vienu izcepto plāksni sadrupina un apber tortes malas. Tortes virsu pārkaisa ar drupinātiem riekstiem.
Liek torti ledusskapī vismaz uz 6 stundām, lai ievelkas.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (19.10.2020)
Skatījumu skaits: 785 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0