Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas |
Sastāvdaļas Kārtainā mīkla 1500 g Pagatavošana Atsaldē kārtaino mīklu. Gatavo krēmu. Ņem 150 g miltus, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, 5 olu dzeltenumus un saputo. Pielej konjaku un samaisa. Iegūto masu lej uzkarsētajā pienā, samaisa un liek vārīties uz lēnas uguns. Nepārtraukti maisot, vāra līdz krēms sabiezē. Noņem no uguns un atdzesē. Uzkaisa uz galda miltus, ņem kārtaino mīklu un katru plāksni izrullē nedaudz plānāku, kā tā ir iesaiņojumā, liek uz plāts, sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 200°С gaiši brūnu. Tā izcep 5 plāksnes, atdzesē un katru pārgriež uz pusēm. Liek pirmo plāksni, smērē ar krēmu, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem, liek virsū nākamo plāksni, smērē krēmu, un tā, kamēr saliktas visas plāksnes. Smērē ar krēmu virsējo kārtu un ar nazi nolīdzina tortes malas. Smērē ar krēmu tortes malas. Vienu izcepto plāksni sadrupina un apber tortes malas. Tortes virsu pārkaisa ar drupinātiem riekstiem. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 785 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |