5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Valriekstu torte ar kafijas krēmu

Sastāvdaļas

Biskvītam
milti - 140 g
sviests - 170 g
cukurs - 140 g
olas - 3 gab.
cepamais pulveris - 2 tējk.
valrieksti - 80 g
šķīstošā kafija - 2 tējk.

Krēmam
sviests - 100 g
piens - 2 ēd.k.
šķīstošā kafija - 2 tējk.
pūdercukurs - 125 g

Dekorēšanai
valrieksti
rieksti šokolādē

Pagatavošana

Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo, līdz masa kļūst gaiša. 

Pievieno olas un saputo. 

Iesijā miltus un samaisa. 

Šķīstošajai kafijai uzlek 1 ēdamkaroti karsta ūdens un izšķīdina kafiju. 

Beigās mīklai pievieno sadrupinātus valriekstus, kafiju un samaisa.

Mīklu sadala divās vienādās daļās. Katru mīklas daļu liek cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī cep 180°C apmēram 20-25 minūtes.

Izceptos biskvītus atdzesē.

Pagatavo krēmu. 

Katliņā uzkarsē pienu, pievieno kafiju un samaisa, līdz tā izšķīdusi. 

Lej pienu bļodā, padzesē, un vēl siltam pievieno sviestu un pūdercukuru. Maisa, līdz masa viendabīga un krēmīga.

Uz paplātes liek vienu biskvītu, pārsmērē ar krēmu, pa virsu liek otru biskvīta ripuli un smērē ar atlikušo krēmu.

Dekorē ar valriekstiem un riekstiem šokolādē.

Lai labi garšo!

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (28.04.2019)
Skatījumu skaits: 788 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0