5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Krēma kūkas

Vaniļas pudiņa torte ar šokolādes glazūru

Sastāvdaļas

cepumi - 400 g
šokolāde - 150 g
sviests - 2 ēd.k.
saldais krējums - 600 ml

Vaniļas pudiņam
piens - 3,5 glāzes
pūdercukurs - ½ glāze
kartupeļu ciete - ¼ glāzes
šķipsniņa sāls
2 olu dzeltenumi
vaniļas cukurs - 1 paciņa
sviests - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Pagatavo vaniļas pudiņu.

Katliņā sajauc pūdercukuru, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti, sāli.

Pielej pienu un samaisa.

Liek uz vidējas uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz sabiezē un sāk burbuļot. Samazina uguni un pavāra vēl pāris minūtes, tad noņem no plīts.

Olas dzeltenumu sakuļ ar nelielu daudzumu karstā piena maisījuma un, nepārtraukti maisot, lej pārējā masā. 

Liek atkal uz plīts un viegli uzvāra. Tad pievieno sviestu, dažas pilītes vaniļas ekstrakta un visu kārtīgi samaisa.

Liek aukstā ūdens peldē dzesēties, ik pa laikam apmaisot. Tad traukam uzliek pārtikas plēvi un liek uz stundu ledusskapī.

Saputo saldo krējumu un iemaisa atdzesētajā vaniļas pudiņā.

Tortes formā klāj foliju, kārto cepumus un smērē pudiņu. Liek virsū nākošo cepumu kārtu un atkal smērē pudiņu. Tā, līdz saliktas visas kārtas. Virsū jābūt cepumu kārtai.

Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. 

Pārlej torti un liek uz 8 stundām ledusskapī sastīvēt.

Lai labi garšo! 

Kategorija: Krēma kūkas | Pievienoja: egro (17.04.2021)
Skatījumu skaits: 58 | Atslēgvārdi: Krēma kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0