5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pankūku receptes

Ābolu pankūkas vācu gaumē

Sastāvdaļas

3 olas
milti - 250 g
piens - 250 ml
gāzēts ūdens - 250 g
cukurs - 3 ēd.k.
āboli - 3 gab.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls
sviests

Pagatavošana

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlēs. 

Olas sakuļ ar cukuru un sāli. Pielej pienu, ūdeni un samaisa. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa mīklu. Mīklai jāsanāk skāba krējuma konsistencē, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus.

Cepamo pannu ietauko ar sviestu, lej mīklu un izlīdzina apmēram 2 cm biezā slānī, liek virsū ābolu šķēlītes.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C līdz zeltaini brūna.

Pasniedz ar  ievārījumu, skābu krējumu, sīrupu vai vienkārši pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Pankūku receptes | Pievienoja: egro (24.03.2019)
Skatījumu skaits: 566 | Atslēgvārdi: Pankūku receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0