5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pankūku receptes

Kartupeļu pankūkas ar gaļas pildījumu

Sastāvdaļas

maltā gaļa - 500 g
1 sīpols
kartupeļi - 1 kg
3 olas
skābais krējums - 2 ēd.k.
milti - 4 ēd.k.
šķipsniņa dzēstas sodas
sāls
melnie pipari

Pagatavošana

Samaļ gaļu, pievieno sāli, piparus, vienu olu un samīca viendabīgu masu. Saveļ nelielus plācenīšus.

Kartupeļus nomizo un sarīvē sīkās skaidiņās.

Notecina lieko šķidrumu, nostādina cieti. Tad šķidrumu izlej, kartupeļu cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem.

Pievieno 2 olas, sablendētu sīpolu, krējumu un samaisa. Ja vēlas, pievieno zaļumus.

Beigās iesijā miltus un samaisa mīklu.

Pannā lej eļļu, uzkarsē un lej pankūku apakšējo kārtu.

Liek virsū pagatavotos gaļas plācenīšus un pa virsu kartupeļu mīklu, lai nosedz gaļu.

Cep no abām pusēm zeltaini brūnas pankūkas.

Tad plātī klāj cepampapīru un kārto pankūkas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un pasautē 180°C vēl apmēram 15 minūtes.

Pasniedz ar skābo krējumu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Pankūku receptes | Pievienoja: egro (05.01.2019)
Skatījumu skaits: 1001 | Atslēgvārdi: Pankūku receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0