5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pankūku receptes

Plānās pankūkas ar biezpiena pildījumu un melleņu mērci

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 250 g
piens - 450 g
2 olas
cukurs - 1 ēd.k.
sāls - 1/3 tējk.

Pildījumam
biezpiens - 250 g
1 ola
cukurs - 1 ēd.k.
sarīvēta citrona miziņa no 1/2 citrona
citrona sula - 1 tējk
vaniļas cukurs - 2 tējk.

Mērcei
mellenes - 1 glāze
apelsīnu sula - 80 ml
sarīvēta miziņa no 1/2 apelsīna
kartupeļu ciete - 1 tējk.
cukurs - 1 ēd.k.
medus - 1 tējk.
ūdens - 1 ēd.k.

Pagatavošana

Sakumā izvāra mērci.

Ber katliņā ogas, pievieno apelsīnu sulu, sarīvētu miziņu, cukuru un vāra apmēram 10 minūtes.

Tad aukstā ūdenī izšķīdina cieti, pievieno ogu masai, pievieno medu, labi samaisa, noņem no uguns un atstāj dzesēties.

Gatavo mīklu.

Olas nedaudz sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, sāli, pienu un samaisa mīklu. 

Uzkarsē pannu, lej nedaudz eļļas un cep zeltaini brūnas pankūkas.

Pagatavo pildījumu.

Biezpienam pievieno olu, cukuru, vaniļas cukuru, citronu sulu, sarīvētu miziņu un sablendē viendabīgu masu.

Izceptajās pankūkās liek biezpiena pildījumu, sarullē un apcep pannā.

Pasniedz ar melleņu mērci.

Lai labi garšo!

Kategorija: Pankūku receptes | Pievienoja: egro (20.01.2019)
Skatījumu skaits: 635 | Atslēgvārdi: Pankūku receptes | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0