Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pankūku receptes |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Nedaudz sakuļ olas. Miltus sajauc ar cukuru, sāli, iesijā olu masā un samaisa. Pienam pievieno saldo krējumu un samaisa. Nepārtraukti maisot, lej tievā strūkliņā olu masā un sajauc viendabīgu mīklu. Izkausē sviestu, lēnām lej mīklā un samaisa. Beigās pielej 2 ēdamkarotes alus, samaisa un ļauj 20 minūtes mīklai ''atpūsties''. Tikmēr pagatavo pildījumu. Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un ļauj uzbriest. Biezpienam pievieno cukuru un labi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pievieno uzbriedinātās rozīnes un samaisa. Ja biezpiens ļoti sauss, pievieno ēdamkaroti jogurta vai krējuma. Uzkarsē pannu, uzlej nedaudz eļļas, lej mīklu (apm. 60 ml) un uzreiz izlīdzina. Cep līdz maliņas zeltaini brūnas, apgriež pankūku un cep vēl sekundes 20. Nepārcepiet, jo tad pankūkas būs sausas un trauslas. Izcepto pankūku liek uz šķīvja, uzliek 1-2 ēdamkarotes biezpiena pildījuma un saloka. Tāpat cep pārējās pankūkas. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 761 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |