Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Augu eļļa cepšanai Pagatavošana Pagatavojam mīklu. Tikmēr pagatavo pildījumu. Sagrieztos ābolus ber katliņā, uzber cukuru, sviestu, kanēli un liek uz nelielas uguns. Pakarsē līdz izkūst sviests, pievieno 2 ēdamkarotes ūdens, samaisa, uzliek vāku un pasautē 10 minūtes, līdz āboli mīksti. Cietei pielej 2 ēdamkarotes ūdens, samaisa un pievieno āboliem. Samaisa, uzliek vāku un pasautē vēl apmēram 2 minūtes, līdz veidojas želejveida masa. Noņem no uguns un padzesē minūtes 15. Atdzesēto mīklu izrullē plānā kārtiņā, ar nazi sagriež apmēram 15x15 cm lielus kvadrātus. Uz vienas kvadrāta pusītes liek vienu ēdamkaroti ar kaudzīti ābolu pildījuma. Pārloka otru kvadrātiņa pusīti un maliņas rūpīgi saspiež. Tad var izvēlēties vienu no diviem pagatavošanas veidiem - cept cepeškrāsnī vai vārīt eļļā. Ja cep cepeškrāsnī, tad plātī klāj cepamo papīru, kārto pīrādziņus, katram pīrādzinam izveido trīs iegriezumus, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes, līdz zeltaini brūni. Ja vāra eļļā, tad, pirms vārīšanas pīrādziņus uz stundu ieliek ledusskapī vai saldētavā. Ielej katliņā eļļu, uzkarsē un liek pīrādziņus vārīties. Vāra 2-3 minūtes līdz veidojas zeltaina garoziņa. Izņem gatavos pīrādziņus un liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa. Atdzesē 10-15 minūtes, gatavs. Sanāk ļoti garšīgi pīrādziņi, tādi pat, kā McDonaldā. Galvenais, ātri un vienkārši pagatavojami. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 556 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |