5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes

Aromātiskas biezpiena bulciņas ar karamelizētiem āboliem

Sastāvdaļas

Mīklai
biezpiens - 150 g
piens - 75 ml
augu eļļa - 60 ml
cukurs - 80 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.
milti - 300 g
cepamais pulveris - 1 tējk.

Pildījumam
augu eļļa - 2 ēd.k.
āboli - 150 g
cukurs - 1 ēd.k.
kanēlis - 1 tējk.

brūnais cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež nelielos gabaliņos.

Lej pannā 2 ēdamkarotes eļļas, ber ābolus, pārkaisa ar cukuru, kanēli un apcep 3-4 minūtes.

Biezpienam pievieno pienu, eļļu, cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Iesijā miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu.

Mīklu izrullē, apmēram 5 mm biezumā. Pārkaisa ar brūno cukuru un klāj ābolu pildījumu

Sarullē ruleti un sagriež gabaliņos.

Ietauko cepamo formu un kārto bulciņas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes, līdz bulciņas zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Kategorija: Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes | Pievienoja: egro (10.05.2021)
Skatījumu skaits: 354 | Atslēgvārdi: Bulciņas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0