Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam 1 ola pārsmērēšanai Pagatavošana Ūdenī izšķīdina raugu. Pieber miltus, cukuru, sāli un samaisa. Pievieno mīkstu sviestu un ar mikseri zemākajā ātrumā kuļ 3 minūtes. Pēc tam kuļ vēl 6 minūtes vidējā ātrumā, līdz veidojas vienveidīga, lipīga mīkla. Miltus vairāk nepievieno, pat, ja izskatās, ka mīkla izskatās ķēpīga un neveļas kamolā. Uz galda uzber mazliet miltus, izliek mīklu, saveļ bumbu un liek bļodā. Pārsedz ar dvielīti un liek uz stundu uzrūgt. Tikmēr sagatavo pildījumu. Rozīnēm uzlej ūdeni un atstāj uzbriest. Uz smalkās rīves sarīvē burkānus. Kad mīkla uzrūgusi, uz galda uzsijā mazliet miltus, izliek mīklu.
Rozīnēm nolej ūdeni, pievieno burkānus, sakultu olu un samaisa. Mīklu viegli saplacina un izstiepj, liek virsū burkānu pildījumu. Šeit būs interesantākais - ņem mīklas lāpstiņu vai vienkārši nazi un iekapā burkānu masu mīklā. Nepārcentieties, mīklai nav jāsanāk viendabīgai. Ietauko mafinu formiņas un liek mīklas piciņas. Pārklāj ar pārtikas plēvi un atstāj vēl 30 minūtes uzrūgt. Pēc pusstundas pārsmērē bulciņas ar sakultu olu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20 minūtes. Bulciņas sanāk mīkstas, švammīgas un smaržīgas, pašas kūst mutē. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 525 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |