5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes

Biezpiena kēksiņi ar kabačiem

Sastāvdaļas

milti - 230 g
2 olas
jogurts bez piedevām - 125 ml
biezpiens - 150 g
skābais krējums - 50 g
olīveļļa - 100 ml
kabači - 150 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
sarīvēts muskatrieksts - ½ tējk.
šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Nomizo kabaci, sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno nedaudz sāls un atstāj uz 10 minūtēm atsuloties. Tad notecina lieko sulu.

Biezpienam pievieno krējumu un sablendē.

Olas sakuļ ar olīveļļu, pievieno biezpiena masai, samaisa.

Tad pievieno jogurtu, kabačus un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un muskatriekstiem. Pievieno biezpiena masai un samaisa mīklu.

Lej mīklu mazajās kēksiņu formiņās.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 25 minūtes.

Kategorija: Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes | Pievienoja: egro (25.06.2018)
Skatījumu skaits: 1047 | Atslēgvārdi: Kēksiņi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0