Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas (12 pīrādziņiem) Mīklai Pildījumam Pagatavošana Sablendē biezpienu. Tad pievieno cukuru, krējumu, olas, sodu, sāli un samaisa viendabīgu masu. Iesijā miltus un samīca mīklu. Izrullē apmēram 5 mm biezu mīklas plāksni un spiež ar formiņu apaļus plācenīšus. Plācenīša viducī liek pildījumu, aizloka un saspiež malas. Pildījumu var izmantot visdažādāko - džemu, plūmes, ķiršus, ābolu vai biezpienu, saberztu ar olām un cukuru. Ja izmanto ogas vai augļus, tad 350 g ogu pievieno divas ēdamkarotes cukura. Plātī klāj cepampapīru, kārto pīrādziņus un pārsmērē ar sakultu olu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes, līdz zeltaini brūni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 848 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |