5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes

Biezpiena pīrādziņi ar karamelizētiem āboliem un kanēli

Sastāvdaļas

Mīklai
biezpiens - 180 g
1 ola
sviests - 2 ēd.k.
milti - 11 ēd.k.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
1 ābols
sviests - 1 ēd.k.
cukurs - 2 ēd.k.
ūdens - 2 ēd.k.
kanēlis

Pagatavošana

Biezpienam pievieno olu, mīkstu sviestu un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, pievieno biezpiena masai un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.


Nomizo ābolu, izgriež serdi un sagriež nelielos kubiciņos.

Lej uz pannas ūdeni, pievieno cukuru, sviestu un karsē uz nelielas uguns, līdz cukurs karamelizējas. Tad pieber ābolus, apmaisa un karsē apmēram 3 minūtes, līdz paliek zeltaini. Pārāk ilgi nevajag karsēt, lai nepiedeg.

Izrullē mīklu un ar formiņu spiež apļus.

Liek virsū ābolu pildījumu un pārkaisa ar kanēli.

Aizloka maliņas un viegli saspiež.

Plātī klāj cepampapīru, kārto pīrādziņus un pārsmērē ar pienu, lai sanāk zeltaina garoziņa.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30 minūtes.

Izceptos pīrādziņus pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.

Lai labi garšo!

Kategorija: Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes | Pievienoja: egro (08.06.2020)
Skatījumu skaits: 456 | Atslēgvārdi: Pīrādziņi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0