Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam 1 ola pārsmērēšanai Pagatavošana Siltam pienam (40°C) pievieno raugu, cukuru, sāli, kardamonu, 200 g miltu un samaisa. Pievieno olu, samaisa un ļauj nedaudz uzrūgt. Tad pievieno izkausētu sviestu, pakāpeniski iesijā miltus un samīca mīklu, līdz vairs nelīp pie rokam. Pārklāj ar dvielīti un liek siltā vietā apmēram 30-40 minūtes uzrūgt. Kad mīkla uzrūgusi, uzsijā uz galda miltus, liek mīklu, izrullē apmēram 0,5 cm biezu plāksni un sagriež apmēram 10x10 cm lielos kvadrātos. Ber bļodā mellenes, pievieno cukuru, vaniļas mērci un samaisa. Liek uz mīklas kvadrātiņiem, apmēram 1 ēdamkaroti ogu pildījuma. Aizloka malas un veido bulciņas. Plātī klāj cepampapīru, kārto bulciņas un ļauj vēl 20-25 minūtes uzrūgt. Tad pārsmērē bulciņas sakultu olu un pārkaisa ar cukuru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 220°C apmēram 10-12 minūtes, līdz zeltaini brūnas. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 335 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |