Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Citrona bulciņas ar ievārījumu
Sastāvdaļas cukurs - 100 g Pagatavošana Siltā pienā iemaisa raugu, cukuru, izkausētu sviestu, šķipsniņu sāls un samaisa. Pievieno vienu olu, sarīvētu citrona miziņu, miltus un samīca mīklu. Liek siltā raudzēties. Uzrūgušo mīklu izrullē apmēram 5-7 mm biezumā. Ar glāzi spiež apļus (apm. 7 cm diametrā). Uz apakšējā apļa liek vienu ēdamkaroti stingra ievārījuma, virsū liek otru aplīti, rūpīgi aizspiež malas. Ietaukotā veidnē kārto sagatavotos bulciņas, ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt. Pārsmērē ar sakultu olu un liek uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep 200°C apm. 25-30 minūtes. Izceptās bulciņas pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 563 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |