Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas sausais raugs - 3 g Pagatavošana Miltus sajauc ar raugu. Minerālūdenī izmaisa sāli un cukuru. Tad pievieno miltu masai, visu samaisa kopā un pievieno smalki sasmalcinātu rozmarīnu. Rozmarīnu nedrīkst pievienot par daudz, jo tad bulciņas sanāks rūgtas. Samīca mīklu, beigās pievieno olīveļļu un vēl mīca 10-15 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu apklāj ar dvielīti un liek siltā vietā rūgt, apmēram 1½ stundas. Kad mīkla uzrūgusi saveļ apaļas bulciņas, liek uz pannas un vēl paraudzē apmēram 30 minūtes. Bulciņu virspusē izdara nelielus iegriezumus, apsmidzina ar ūdeni un uzkaisa rupjo jūras sāli. Uzkarsē cepeškrāsni un liek cepties 230°C apmēram 7 minūtes. Krāsns apakšējā līmenī noliek trauku ar ūdeni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 440 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |