5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes

Kēksiņi ar ērkšķogām

Sastāvdaļas 

milti - 2 glāzes
2 olas
sviests - 100 g
skābais krējums - 1/2 glāze
cukurs - 1 glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
ērkšķogas - 1 glāze

Pagatavošana

Izkausē sviestu un nedaudz padzesē.

Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, saputo. Olu baltumus saputo stingrās putās.

Saputotajiem olu dzeltenumiem pievieno izkausēto sviestu, krējumu un samaisa. Tad pievieno saputotos olu baltumus un samaisa.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā olu masā, samaisa mīklu.

Ērkšķogām nogriež astītes, nomazgā, nosusina. Pievieno mīklai un samaisa.

Lej mīklu cepamajās formiņās.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 25-30 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes | Pievienoja: egro (12.07.2018)
Skatījumu skaits: 777 | Atslēgvārdi: Kēksiņi | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0