Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Klasiskie biezpiena radziņi
Sastāvdaļas milti - 300 g biezpiens - 200 g sviests - 100 g cukurs - 4 ēd.k. 1 ola vaniļas cukurs - 1 paciņa kanēlis marmelāde soda - ½ tējk. cukurs pārkaisīšanai Pagatavošana Biezpienam pievieno olas dzeltenumu un samaisa. Pievieno cukuru, mīkstu sviestu, vaniļas cukuru, sodu un samīca mīklu. Liek mīklu uz 30 minūtēm ledusskapī. Izrullē mīklu. Tā kā mīkla ir mazliet lipīga, rullē uz cepamā papīra. Izrullēto apli sagriež trīsstūrīšos, uzkaisa kanēli un cukuru. Liek gabaliņu marmelādi un sarullē. Plātī klāj cepampapīru, kārto radziņus un pārsmērē ar sakultu olas baltumu un, ja vēlas, uzber vēl cukuru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 20 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 693 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |