Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas Mīklai kviešu milti - 550-600 g Pildījumam Pagatavošana Gatavo mīklu. Kamēr raugs atdzīvojas, katliņā sasilda pienu. Tad lielā bļodā liek raugu, pielej pienu, izkausētu sviestu, pieliek cukuru, sāli, olu un samaisa. Pievieno 500 g miltu un visu samaisa, lai izveidojas mīkla. Tad mīca ar rokām. Ja ja vēl līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt vijīgai, bet nav jālīp pie rokām. Izveido bumbu, uzliek bļodai dvielīti un liek siltumā rūgt 2 stundas. Tikmēr pagatavo pildījumu. Sablendē magoņu sēklas, pievieno olu, cukuru un saputo, lai veidojas vienveidīga masa. Ņem mīklu, sadala bumbiņās. Izrullē bumbiņu, viducī liek magoņu pildījumu un no trīs pusēm uzloka maliņas, lai veidotos trīsstūrīši ar magoņu viducīti. Apsmērē maizītes ar sakultu olu, liek uz pannas un cep 220°С apmēram 15-20 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 436 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |