5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes

Magoņu sēkliņu trīsstūrīši

Sastāvdaļas

Mīklai

kviešu milti - 550-600 g 
sviests - 100 g 
cukurs - 3 ēd.k. 
silts piens - 300 ml 
1 tējk. sāls
1 ola
Rauga atdzīvināšanai
2 ēd.k. silta ūdens
50 g svaiga rauga
1 tējk. cukura
1 tējk. miltu

Pildījumam
magoņu sēklas - 5 ēd.k.
cukurs - 4 ēd.k.
ola - 1 gab.
ola smērēšanai

Pagatavošana

Gatavo mīklu.
Bļodā liek sadrupinātu raugu, pievieno cukuru un miltus. Pielej ūdeni un samaisa. Liek siltā vietā (apmēram 30 grādos) cepeškrāsnī vai citur, lai raugs atdzīvojas. Tas prasa apmēram 10–25 minūtes. Raugs ir atdzīvojies, kad bļodā tas ir uzbriedis.

Kamēr raugs atdzīvojas, katliņā sasilda pienu. 

Tad lielā bļodā liek raugu, pielej pienu, izkausētu sviestu, pieliek cukuru, sāli, olu un samaisa. 

Pievieno 500 g miltu un visu samaisa, lai izveidojas mīkla. Tad mīca ar rokām. Ja ja vēl līp pie rokām, pievieno vēl miltus. Mīklai jābūt vijīgai, bet nav jālīp pie rokām. 

Izveido bumbu, uzliek bļodai dvielīti un liek siltumā rūgt 2 stundas.

Tikmēr pagatavo pildījumu.
Noskalo magoņu sēklas. Katliņā uzvāra ūdeni un ieber magoņu sēklas, pavāra 1 minūti, lej sietā, lai notekas. 

Sablendē magoņu sēklas, pievieno olu, cukuru un saputo, lai veidojas vienveidīga masa.

Ņem mīklu, sadala bumbiņās. Izrullē bumbiņu, viducī liek magoņu pildījumu un no trīs pusēm uzloka maliņas, lai veidotos trīsstūrīši ar magoņu viducīti.

Apsmērē maizītes ar sakultu olu, liek uz pannas un cep 220°С apmēram 15-20 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes | Pievienoja: egro (17.05.2020)
Skatījumu skaits: 376 | Atslēgvārdi: Bulciņas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0