Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam 1 ola pārsmērēšanai Pagatavošana Raugam pievieno ēdamkaroti cukura, miltu, nedaudz silta ūdens un samaisa, līdz veidojas krējumam līdzīga konsistence. Atstāj uzrūgt. Bļodā ber miltus, pievieno cukuru, sāli, izkausētu sviestu un uzsildītu kefīru (bet ne karstu). Kefīra vietā var ņemt pienu. Pievieno raugu un samīca, līdz mīkla viendabīga un vairs nelīp pie rokām. Pārkaisa ar miltiem, pārklāj ar dvielīti, liek siltumā un ļauj rūgt apmēram vienu stundu. Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu Nomizo sīpolu un sagriež. Gaļu arī sagriež nelielos kubiciņos. Ber uz pannas un apcep uz nelielas uguns, līdz sīpoli zeltaini. Kad mīkla uzrūgusi, liek uz miltiem apkaisītas virsmas un izrullē. Ar formiņu vai krūzīti spiež aplīšus un liek pildījumu. Veido pīrādziņu un aizspiež maliņas. Plātī klāj cepampapīru, kārto pīrādziņus un ļauj vēl nedaudz uzrūgt. Pārsmērē pīrādziņus ar sakultu olu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 20-25 minūtes, līdz zeltaini brūni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 510 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |