Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvs Tumšajai kārtai Gaišajai kārtai Pagatavošana Šokolādi salauž gabaliņos, pievieno cukuru un izkausē karstā ūdens peldē. Noņem no uguns, pievieno sviestu un samaisa viendabīgu masu.
Mazliet padzesē, pievieno olu un labi samaisa. Iesijā miltus un samaisa mīklu. Ietauko kēksiņu formas un pilda mīklu, apmēram 1/3 formiņas. Pagatavo gaišo mīklu. Sviestu saputo ar cukuru. Tad pievieno olas un labi samaisa. Iesijā pusi miltu un samaisa. Pielej pienu, samaisa. Beigās atlikušos miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā mīkla un samaisa. Formiņas ar tumšo mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 5 minūtes. Tad izņem plāti no cepeškrāsns, pilda virsū gaišo mīklu un cep vēl 20-25 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 451 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |