Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam nedaudz piena pārsmērēšanai Pagatavošana Sieru sarīvē us smalkās rīves. Miltus sajauc sajauc ar sāli un sarīvēto sieru, pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno ledaini aukstu ūdeni, samīca mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež nelielos gabaliņos. Aplaista ar svaigi spiestu citrona sulu, pārkaisa ar vaniļas cukuru, kanēli, sarīvētu muskatriekstu un visu samaisa. No atdzesētās mīklas izrullē apmēram 3-4 mm biezu plāksni. Ar lielu krūzīti spiež apmēram 8-10 cm lielus apļus, liek viducī ābolu pildījumu, pārliec mīklu un saspiež maliņas. Plātī klāj cepampapīru, kārto pīrādziņus, pārsmērē ar pienu un pārkaisa ar cukuru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 25 minūtes, līdz pīrādziņi zeltaini brūni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 932 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |