Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Pīrādziņi, bulciņas, smalkmaizītes |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pārziešanai Pagatavošana Siltā pienā izšķīdina raugu, labi ir maisīt ar putojamo slotiņu. Pievieno olu, sāli, cukuru un izmaisa. Tad iesijā miltus un lēnām iemaisa pienā. Izkausē sviestu (tas var būt mazliet silts, bet noteikti ne karsts), lej iekšā mīklā un samīca, ja nepieciešams, pievieno vēl miltus - uzmanīgi, nepārcenšoties. Mīklai jābūt mazliet lipīgai un elastīgai. Liek traukā un pārsedz ar dvieli. Cepeškrāsni uzsilda līdz 40 grādiem un izslēdz, liek mīklas trauku raudzēties uz stundu. Kad mīkla uzrūgusi, uz galda uzsijā nedaudz miltus, liek mīklu un izrullē. Liek virsū cīsiņus un sarullē, maliņu saspiež. Sagriež apmēram 2 cm biezās šķēlītes (neiegriežot līdz galam) un, pārliecot katru šķēlīti uz savu pusi, veido simtkāji. Pannā klāj cepamo papīru un kārto pīrādziņus. Olai pievieno pienu, eļļu, sakuļ un pārziež pīrādziņus. Beigās pa virsu uzrīvē sieru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 15 minūtes, līdz kļūst zeltaini brūni. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 370 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |