Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Ruletes |
Sastāvdaļas Biskvītam Krēmam sarīvēta apelsīna miziņa dekorēšanai Pagatavošana Atdala olu dzeltenumus, pievieno 30 g cukura un saputo. Pievieno apelsīnu sīrupu un vēlreiz saputo. Iesijā miltus un samaisa. Olu baltumiem pievieno atlikušo cukuru un saputo stingrās putās. Pievieno mīklai un lēnām iecilā. Plātī klāj cepamo papīru, klāj mīklu un izlīdzina apmēram ½ cm biezā kārtā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10-12 minūtes, līdz biskvīts zeltaini brūns. Izceptajam biskvītam atdala cepamo papīru, liek uz dvielīša, sarullē un atstāj dzesēties. Tikmēr pagatavo krēmu. Saputo mīkstu sviestu, pievieno iebiezināto pienu un vēlreiz saputo. Pievieno apelsīnu sīrupu, brendiju un saputo. Uz smalkās rīves sarīvē šokolādi, pievieno krēmam un samaisa. Nedaudz sarīvētās šokolādes un krēma atstāj dekorēšanai. Atrullē biskvītu un aplīdzina malas. Smērē krēmu un sarullē biskvītu. Ruleti pārsmērē ar krēma kārtiņu, pārkaisa ar šokolādi un sarīvētu apelsīna miziņu. Liek uz 2 stundām ledusskapī sastīvēt.
Griežam ruleti gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 659 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |