Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Ruletes |
Sastāvdaļas Mīklai Džema pildījumam Magoņu pildījumam Pārkaisīšanai Pagatavošana Biezpienam pievieno olas, mīkstu sviestu, cukuru un sakuļ virtuves kombainā. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, sarīvētu citrona miziņu, pievieno biezpiena masai un samīca mīklu. Mīklu sadala divās daļās, ietin pārtikas plēvē un liek uz 2 stundām ledusskapī. Pagatavo magoņu pildījumu. Magoņu sēkliņas samaļ, ber katliņā, pievieno cukuru, mannā, pielej aukstu pienu. Liek uz uguns un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz sāk vārīties. No vārīšanās brīža vāra nelielas uguns vēl apmēram 2 minūtes, tad noņem no uguns, pievieno rumu un labi samaisa. Pārklāj ar pārtikas plkēvi un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Pagatavo džema pildījumu. Sasmalcina mandeles. Citronu bez miziņas sagriež gabaliņos, izņem sēkliņas un sablendē. Grauzdiņus samaļ. Aprikožu džemam pievieno, mandeles, citrona biezeni, samaltos grauzdiņus un samaisa viendabīgu masu. No atdzesētās mīklas izrullē divas, apmēram 5 mm biezas, plāksnes. Lai vieglāk būtu sarullēt, dariet to uz cepampapīra. Uz vienas mīklas plāksnes smērē magoņu sēkliņu pildījumu, uz otras džema pildījumu un sarullē ruletes. Klāj plātī cepampapīru, uzmanīgi liek ruletes un virsu vairākās vietās sadursta ar dakšiņu, lai cepoties rulete nesaplaisā. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 40 minūtes. Izceptās ruletes, vēl karstas, pārsmērē ar sviestu un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 891 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |